Vivés szombaton

  1.  Talán az egyik legnagyobb kihívást a szombat betartásában sokak számára a vivés tilalma jelenti. Vivésnek számít az, ha magánterületről közterületre viszünk valamit, vagy közterületen legalább kb. 2 métert. Egy  Rabbinikusan mind a felemelés (elindulás), vivés, letevés (megállás) fázisai tilosak, külön-külön is, Tóra szerint azonban csak mind a három egymás után.
  2. Minden indulás előtt különleges micva ellenőrizni, hogy nem maradt-e véletlenül valami a zsebeinkben. Ha útközben jövünk rá, hogy mégis maradt, és még nem álltunk meg indulás óta, akkor ne is álljunk meg, egészen a következő magánterületig (lehetőleg ugyanoda, ahonnan indultunk). Mielőtt bemegyünk a kapun, szokatlan módon távolítsuk el a zsebünkből a tárgyat (pl. a zsebek kirázásával, vagy a tárgy cipőbe helyezésével), még azelőtt, hogy megálltunk.
  3. Ha már megálltunk egyszer útközben, akkor azonnal távolítsuk el a tárgyat, szokatlan módon. Ha különösen értékes tárgyról van szó, akkor lehetőleg szokatlan módon haladjunk tovább és minden másfél méternél álljunk meg. Érkezésnél ugyanúgy járjunk el, mint a 2.-es pontban.